Cocuk Kitaplari


Çocuk kitapları, büyük bir hayal gücü dünyasının içerisinde yer aldığı ve öğretici  içeriklerden de oluşan geniş bir kategoriyi içerisinde barındırmaktadır. Bu kitaplar çocukların büyüme aşamasında ve eğitimlerinin başlamasıyla başlayan boyama kitapları ve etkinlik kitaplarının yanı sıra okumayı öğrenen ilkokul çağına da hitap etmekte, aynı zamanda ortaokul seviyesindeki öğrencilerin de bilgi anlamında kendilerini geliştirmesine yönelik eserlerin ve klasiklerin basitleştirilmiş haliyle sunulmasına kadar detaylı içerikle raflardaki yerini almaktadır. Kitaplar belirli yaşlara göre kategorize edilmiştir. Bu yaş kategorilendirme 3 yaştan başlamakta ve  ufak yaşlarda okumanın bilinmemesi sebebiyle seslendirmeli kitaplar ve renkli çizimlerden oluşan kitaplar şeklinde hazırlanmakta ve sunulmaktadır. Ardından çocuğun bireysel becerilerini geliştirmesi adına da boyama kitapları şeklinde de tercihe yönelik olarak hazırlanmaktadır.

İlkokul döneminde ise daha çok çeşidi içerisinde barındıran kitap dünyası, okumayı öğrenen çocuklar adına çok renkli, az yazılı masallarla öğrencilere sunulmaktadır. Farklı ders kitaplarının, tatil kitaplarının ve etkinlik kitaplarının da yer aldığı bu kategori içerisinde farklı seçenekler sunulmakta ve her üst sınıfa geçildiğinde bilgi yönüne ağırlık verilen kitaplar binlerce çeşidi de barındırmaktadır. Okumanın hızlanması ve öğrencinin bilgi dağarcığının artması ile de dünya klasiklerinin çocuklara uyarlanmış halleri de çocuk kitapları arasında yer almaktadır. Ortaokul çağlarında ise özel olarak sevilen kitapları, çizgi roman dünyası oluşturmaktadır. Bu kitaplar çocuk kitaplarının yazarları tarafından kaleme alınmakta ve her seviyenin anlayabileceği bir şekilde okuyucuya sunulmaktadır. 

Çocuk kitaplarında önemli olan en önemli unsur, gerçekten o yaşın rahatlıkla bitirebileceği bir yazı dilinde kalem alınması ve her yaşa uygun çizimlerin ya da resimlerin seçilmesi olmaktadır. Çocukların gelişimi açısından önemli bir yere sahip olan bu kitaplar, küçük yaşlarda çocuklara tanıtılmakta ve okumayı sevmesi adına üzerinde mutlaka durulması gereken bir bilgi dağıtıcı olarak benimsenmelidir. Aynı zamanda anaokulu ve ilkokul öğretmenleri tarafından da sıkça takip edilmesi gereken bir kategori olması gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Kitaplar

Cocuk Okuma Aliskanligi