Hukuk Kitaplari

  Hukuk fakülteleri oldukça zor ve uzun süreçli oldukları için hukuk kitapları da bir o kadar derin ve terimsel sözcüklerle doludur. Hukuk kitaplarının akademik dili nedeniyle, belli hukuksal konular hakkında araştırma yapmak bir hayli güç bir durumdur. Elbette konunun kalınlık-incelik değil akademik anlatım olduğunu biliyoruz. Pozitif hukuk derslerinde kullanılan hukuk kitaplarının birbirinden farklı olduğu da bir gerçektir. Bir ceza hukuku kitabının kalınlığı ile diğerinin arasında ciddi farklar olduğu hukuk fakültesi arasında da görülmektedir. Hukuk fakültelerinde ders kitabı olarak hocaların tavsiye ettiği kaynaklar elbette işe yarar ancak yardımcı hukuk kitaplarıyla da mesleki süreci desteklemek gerekir. 

Hukuk ders kitapları olarak bazı metinler ve şerhler de oldukça etkilidir. Kanunların şerh edilerek ortaya konması da aydınlatıcı olmaktadır. Hukuk kitaplarının yanında hukuk sözlüğünün de olması daha anlaşılır araştırmalar yapmayı da beraberinde getirir. Yenilenmiş mevzuat içerikli olan hukuk kitapları daha faydalı olacak ve yeni bilgiler elde etmeyi sağlayacaktır ki hukuk sürekli gelişim halinde olan bir meslektir. Hukuk kitapları eğitim alanındaki en maliyetli kitaplardan biridir. Hukuk  öğrencileri için özel kitapevlerinin de bulunması öğrenciler için avantajlı olmaktadır. Hukuk kitaplarının sadece ders formatında olmayanları da mutlaka vardır. Özellikle hukuk öğrencisi olmayıp, belli konular hakkında araştırma yapmak isteyenler için hukuk kitapları belli bir çerçevede hazırlanmaktadır. Öncelikle nasıl araştırma yapacağını bilmeyenler için indeks mutlaka vardır ki hukuksal kaynaklarda yer alan dil, günlük dilde hazırlanmamıştır. 

İndeks üzerinden araştırılmak istenen bölüm bulunarak kolay yoldan o konuya yönlenmek mümkündür. Bilgilerin hangi kaynaktan alındığı da kitabın en arka kısmındaki kaynakçadan öğrenilmektedir. Bilgilerin nereden alındığını da görmek isteyenler için bunu da incelemek mümkündür. Terimler sözlüğü özellikle hukuk gibi bir alanda mutlaka kitabın belli bir bölümünde yer almaktadır. Hukuk kitaplarını sadece bir roman gibi okuyup geçmek mümkün olmadığı için, içeriğe iyice hakim olmak adına terimler sözlüğünden yararlanılmaktadır. Sadece genel hukuk kitapları değil, hukuk alt dallarıyla da ilgili hukuk kitapları ayrı olarak ele alınabilmektedir. Bugün hukuk kitapları satan internet siteleri hem indirimli hem de kısa sürede ulaşılabilecek    durumdadır. Geniş hukuk kitabı yelpazesine sahaflardan da ulaşılabilir.

https://www.hukukavm.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Kitaplar

Cocuk Kitaplari

Cocuk Okuma Aliskanligi